Energiansäästö

Smart Automation tarjoaa erilaisia tuotteita ja ratkaisuja, joita käyttämällä on mahdollista saavuttaa merkittäviäkin säästöjä energiakuluihin. Smart Automation -tuotteet tarjoavat isännöitsijöille ja kiinteistöjen omistajille erinomaisen keinon lisätä kustannustehokkuutta.

Ikkunakalvo

Energiansäästöä ja jäähdytystä

 

Smart Automation ikkunakalvo säästää energiaa, vähentää häiritsevää häikäisyä, suojaa haitalliselta UV-säteilyltä, lisää työ- ja asuinympäristön viihtyisyyttä, parantaa rakennusten ulkonäköä ja lisää rakennusten turvallisuutta.

Rakennuksen hyvä energiatehokkuus pienentää käytön aikaisia kustannuksia. Ikkunakalvojen avulla ilmastoinnin ja jäähdytyskoneen käyttöä voidaan merkittävästi vähentää. Ikkunakalvo heijastaa pois auringon energiaa, tasapainottaa sisälämpötilaa, vähentää ilmastoinnin kustannuksia ja pidentää siten LVI-laitteiden elinikää.

Ikkunakalvo läpäisee valoa, mutta suojaa jopa 99 % UV-säteiltä ja tarjoaa siten tehokkaan suojan iholle auringon haitallisia säteitä vastaan. Ikkunakalvo auttaa suojaamaan myös kodin arvoesineitä, esimerkiksi taidetta ja huonekaluja.

Ikkunakalvo vähentää myös häiritsevää häikäisyä ja lisää siten asuin ja työympäristön viihtyisyyttä. Sen avulla voidaan poistaa auringonvalosta, veden, lumen tai ympärillä olevien rakennusten heijastuksista peräisin olevaa häikäisyä. Jos rakennuksessa on jatkuvasti lämpötila- tai häikäisy-ongelmia, on todennäköistä, että asukkaat tai työntekijät kokevat olonsa epämukavaksi.

Ikkunakalvon avulla voidaan myös kohentaa rakennuksen ulkonäköä ja turvallisuutta. Monipuolisesta valikoimasta voidaan valita rakennukseen käyttötarkoituksen ja ulkonäön vaatimusten mukainen kalvo. Esimerkiksi Smart Automation panssarikalvo on suunniteltu siten, että lasilevy pysyy särkyessään yhtenäisenä, eikä lasi sirpaloidu.

Led-valaistus

Älykkäitä valaistusratkaisuja

 

Smart Automation tarjoaa älykkäitä ja nykyaikaisia valaistusratkaisuja erilaisten kiinteistöjen tarpeisiin. Valaistuksella on suuri merkitys turvallisuuteen ja viihtyvyyteen. Valaistusratkaisujen valinnalla voidaan vaikuttaa huomattavasti myös energiankulutukseen. LED-valot kuluttavat yli 50-80 prosenttia vähemmän sähkövirtaa kuin perinteiset loisteputket. Valon laatu on puhdas ilman häiritseviä raitoja.

LED-valojen erittäin pitkän käyttöiän ja suuren energiatehokkuuden ansiosta säästöt energiakustannuksissa voivat olla erittäin merkittäviä. LED-komponenttien käyttöikä voi simuloitujen testien mukaan hyvissä olosuhteissa olla yli 50 000 tuntia. LED-valojen takuu on 3 vuotta.

LED-valot soveltuvat hyvin kylmiin tiloihin, kylmäkalusteisiin, ulkotiloihin ja parkkihalleihin. LED-valaistusratkaisut voidaan ajastaa tuntikohtaisesti tai toimimaan liiketunnistimen avulla. Älykkäällä valaistusratkaisulla voidaan saavuttaa merkittäviä energia- ja ylläpitokustannuksia. Smart Automation suunnittelee ja toteuttaa LED-valaistusratkaisuja kiinteistöjen erilaisiin tarpeisiin.

Langaton huonesäätö

Älykäs ratkaisu huonekohtaiseen lämpötilan hallintaan

 

Smart Automation tarjoaa ratkaisun kiinteistöjen lämpötilan hallintaan huonekohtaisesti. Rakennuksen lämpötilaa voidaan säätää langattomasti ja huonekohtaisesti ajastettujen ohjelmien avulla. Huonekohtaisesti asetettujen lämpötilojen avulla parannetaan asumisviihtyvyyttä ja vähennetään energiankulutusta. Järjestelmän avulla on mahdollista säästää energiaa 5-30%. Järjestelmä on helppo ja nopea asentaa. Se on paristokäyttöinen ja helppo siirtää. Se ei vaadi kaapelointia eikä sähköasennusta. Signaalien siirto termostaatista toimilaitteille tapahtuu langattomasti, radiosignaalien avulla.

Huonelämpötilan säädön voi myös ajastaa järjestelmän avulla. Siinä on mukana helposti ohjelmoitavat viikko-ohjelmat, joihin voidaan asettaa erikseen eri lämpötilat eri viikonpäiville ja jopa tunneille. Asetettavia lämpötiloja on kolme: ”miellyttävä”, ”taloudellinen” ja ”poissaolo”. Lisäksi säätimessä on lomaohjelma, johon voidaan asettaa haluttu lämpötila loman tai poissaolon ajaksi.

Langaton huonesäätö sisältää seuraavat osat ja toiminnallisuudet:

  • CRTX05 huonesäädin ja VTRX02 langaton venttiilimoottori
  • huonelämpötilan näyttö
  • suojausluokka IP20
  • virtalähteenä kaksi AA-paristoa